„Rosneft“ sukurs „dėl neteisėtų sankcijų patirtų nuostolių registravimo sistemą – jie bus registruojami į atskirą sąskaitą, – nurodoma dokumente. – Vėliau nuostolių suma bus teismo tvarka pateikta reikalaujant ją kompensuoti“.

Antrinių „Rosneft“ įmonių įrašymą į JAV sankcijų sąrašą bendrovės atstovai pavadino „tęsiama neteisėta praktika taikant politinius sprendimus rinkos subjektams, neturėjusiems jokios įtakos tokių sprendimų priėmimui“.

JAV finansų ministerija liepos 30 d. pranešė plečianti Rusijai taikomas sankcijas – pirmą kartą jos buvo įvestos 2014 metų pavasarį. Į „juodąjį sąrašą“ buvo įtrauktos kelios „Rosneft“ struktūros, nemažai kitų įmonių.

Penktadienį įmonės viceprezidentas ir atstovas spaudai Michailas Leontjevas pareiškė, kad sankcijų plėtra „panaši į ryšius su visuomene, t.y. kerštą už Rusijos balsavimą“ Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje derinant rezoliuciją, įpareigojančią įsteigti tribunolą Malaizijos lėktuvo „Boeing“ katastrofos Ukrainoje kaltininkų baudžiamajam persekiojimui. Rusija pasinaudojo veto teise ir užblokavo dokumento priėmimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)