"Manau, bus proga paskaičiuoti dar kartą ir rasti optimaliausius sprendimus ekonomikai. Atominei dar trūko skaičių. Ne atominės pačios skaičių, bet alternatyvių energetikos sprendimų - ką galėtume padaryti su kokiais pinigais, kiek darbo vietų sukurtume", - BNS sakė vienos didžiausių nekilnojamojo turto plėtros bendrovių "Eika" savininkas ir vadovas R.Dargis.

Pasak jo, politikai turėjo atlikti alternatyvių projektų skaičiavimus: kokią ekonominę naudą suteiktų investicijos į elektros jungtis, Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, pastatų renovaciją, biokuro panaudojimą.

"Kiek aš žinau, prigimty šito projekto visų pirma buvo idėja statyti atominę, o po to buvo ieškomi argumentai pagrįsti. Dabar laikas galbūt būtų nuosekliai išsidėstyti paveikslą ir tada spręsti", - tvirtino LPK prezidentas.

Jis spėjo, kad nauja valdančioji dauguma nebus angažuota, todėl, jei jos skaičiavimai parodys, kad jėgainės projektas yra geriausias variantas, diskusijų nebekils.

"Aš manau, kad jie nebus tiek angažuoti. Jeigu pasirodys dar kartą, kad atominė tikrai pats geriausias variantas, tada tikrai ir diskusijų nebebus. Žmonėms dabar svarbu informacija. Mes girdėjom tik iš vienos pusės, kaip čia mums bus gerai, kaip nieko nekainuos. (...) Bet šiandien dar nelaidojam atominės projekto", - sakė R.Dargis.

LPK atstovas aiškino, kad ekonominė nauda Lietuvai dėl investicijų į naują AE nebūtinai būtų labai didelė, kadangi nemažą užsakymų dalį būtų susižėrusios užsienio įmonės.

"Aš manyčiau, kad didele dalimi būtų dalyvavę užsienio rangovai. Aišku, Lietuva būtų paruošiamuosius, infrastruktūrinius darbus atlikusi, bet didžioji dalis nueitų technologijų pirkimui ir didžioji dalis - valdymo kaštams, kuriuos nemanau, kad Lietuva darytų. Mes neturim nei tiek rimtų specialistų, kurie galėtų valdyti tokio lygio statybas, nes Lietuvoj seniai tokios bebuvo. Tai šitoj vietoj aš manau, kad platesnis spektras Lietuvai būtų naudingesnis, o platesnis spektras - kompleksinis sprendimas. Ir renovacijos, ir biokuras, jungtys", - aiškino R.Dargis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)