Kandidatas aiškino su prezidente bendrais bruožais kalbėjęs apie svarbiausius šiai sričiai keliamus reikalavimus – skaidrumą, efektyvumą, valstybinio turto valdymą ir strateginius projektus.

Jokiai partijai nepriklausantis R. Masiulis šiuo metu socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje vadovauja Energetikos ministerijai. Anksčiau jis dirbo „Klaipėdos naftos“ generaliniu direktoriumi.

Įvyko postų mainai

Paklaustas, kodėl įvyko postų mainai ir dabar jis jau siūlomas į kitas pareigas, R. Masiulis atsakė, kad šį klausimą greičiausiai reikėtų adresuoti tiems, kurie tapti susisiekimo ministru jam pasiūlė.

„Jei mato manyje potencialą, aš dėkingas, man tai didelė garbė“, – taip šį siūlymą įvertino jis pats.

R. Masiulis nesiryžo lyginti, kuris sektorius jam yra patrauklesnis ir artimesnis, įdomesnis.

„Susiekime dar nedirbau, susipažinsiu, padirbėsiu, tada galėsiu pakomentuoti. Visada laikausi tokios pozicijos, kad valstybei dirbti yra garbė“, – aiškino jis.

Vadovausis tais pačiais principais

R. Masiulis pasidžiaugė, kad jam nemažai pavyko padaryti energetikos sektoriuje, tad tikisi sėkmės ir susisiekimo srityje.

„Sektorius tapo efektyvus, skaidrumo principai įgyvendinti – tais pačiais dalykais vadovausiuosi ir čia“, – pridūrė.

Kandidato teigimu, kadangi yra ekonomistas, energetika ir susisiekimas yra jam patrauklios sritys, tačiau dirbti kultūros ar švietimo ministru, pripažino, būtų sunkiau.

Apie konkrečius darbus nekalba

Kol kas jis nenorėjo komentuoti klausimų, susijusių su „Lietuvos geležinkelių“ ateitimi.

„Jei būsiu paskirtas ministru, tada pristatysiu, kokie darbai planuojami<...> Pirma, reikia, kad mane paskirtų. Tada susipažinsiu su visa situacija ir galėsiu Jums pakomentuoti“, – lakonišku komentaru tepasidalijo R. Masiulis.

Susisiekimo ministerija įvardijama kaip ryšių politikos formuotoja, R. Masiulio brolis dirba „Tele 2“ vadovu, tačiau kandidatas į ministrus aiškino, kad jei susidarytų situacija ir kiltų grėsmė interesų konfliktui, nuo klausimų jis nusišalintų.

Su kiekvienu kandidatu sutiks asmeniškai

„Prezidentė su kiekvienu premjero pateiktu kandidatu į ministrus susitiks asmeniškai. Pagrindiniai reikalavimai, kurie keliami kandidatams, tai yra tiesioginiam pareigų vykdymui bei deramam Lietuvos atstovavimui užsienyje reikalinga kompetencija ir skaidrumas.

Todėl, siekiant įvertinti kandidatų patikimumą ir išvengti korupcijos apraiškų, visi kandidatai bus patikrinti Korupcijos prevencijos įstatymo nustatyta tvarka ir tik tuomet prezidentė priims galutinį sprendimą dėl Vyriausybės sudėties, kuris bus patvirtintas dekretu“, – sakė D. Grybauskaitės padėjėja Daiva Ulbinaitė.

Visas būsimų ministrų kabinetas atrodo taip:

1. Aplinkos ministras - Kęstutis Navickas
2. Energetikos ministras - Žygimantas Vaičiūnas
3. Finansų ministras - Vilius Šapoka
4. Krašto apsaugos ministras - Raimundas Karoblis
5. Kultūros ministrė - Liana Ruokytė-Jonsson
6. Socialinės apsaugos ir darbo ministras - Linas Kukuraitis
7. Susisiekimo ministras - Rokas Masiulis
8. Sveikatos apsaugos ministras - Aurelijus Veryga
9. Švietimo ir mokslo ministrė - Jurgita Petrauskienė
10. Teisingumo ministras - Darius Petrošius
11. Ūkio ministras - Mindaugas Sinkevičius
12. Užsienio reikalų ministras - Linas Linkevičius
13. Vidaus reikalų ministras - Eimutis Misiūnas
14. Žemės ūkio ministras - Bronius Markauskas

Valdančiąją koaliciją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga suformavo su socialdemokratais. Seime valstiečiai žalieji turi 58 narių frakciją ir frakcijai formaliai nepriklausantį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. Socialdemokratų frakcijoje 19 narių.

Per derybas sutarta, kad valstiečiai teiks kandidatus į 11 ministerijų vadovus, socialdemokratai – į 3. Socialdemokratams teko Teisingumo, Užsienio reikalų ir Ūkio ministerijos.

Socialdemokratai buvo numatę, kad užsienio reikalų ministru turėtų likti dirbti dabartinis ministras Linas Linkevičius. Į teisingumo ministrus ketinta siūlyti Darių Petrošių. Buvusios kadencijos Seime jis vadovavo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijai. Ūkio ministru partija siūlė skirti Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių.