Protestai Meksikoje tęsiasi jau penktą dieną iš eilės. Metų pradžioje benzino kainos šoko į viršų vidutiniškai 20 proc., o dyzelino – 15 proc. Meksikos valstybinis naftos koncernas „Pemex“ dėl išaugusių degalų kainų kaltina prastą ekonominę padėtį ir daugėjančius išpuolius prieš naftotiekius, taip pat benzino vagystę. Meksika prieš dvejus metus panaikino naftos gavybos valstybės monopolį, kad energetikos sektorių ištrauktų iš krizės.

Verakruse ir kitose valstijose žmonės veržėsi į prekybos centrus ir juos siaubė. Meksike buvo pervažiuotas policininkas, prie deglinės mėginęs sustabdyti plėšikavimus. Nepaisant plintančių neramumų, žinybos tikina padėtį kontroliuojančios. Socialinės organizacijos paragino rengti taikius protestus ir įspėjo dėl smurto.

Meksikos katalikų bažnyčia paragino vyriausybę atšaukti kainų pakėlimą. Esą neteisinga priimti įstatymus neįvertinus socialinių padarinių. Šalies prezidentas Enrique Pena Nieto tuo tarpu gynė kainų padidinimą, vadindamas tai būtinu dalyku ekonomikos stabilumui garantuoti. Ekonomikos atstovai įspėjo, kad dėl kelių ir degalinių blokados kyla grėsmė gyventojų aprūpinimui maisto produktais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)