VPT komisijos prašymu atliko IAE gelžbetonių saugojimo konteinerių pirkimo vertinimą ir nustatė įstatymo pažeidimus, pranešė parlamentinė komisija.

„Antikorupcijos komisija, įvertindama tai, kad ilgas viešojo pirkimo vykdymas yra nepalankus tiek pačiai IAE, tiek tiekėjams, atsižvelgiant į tai, kad pirkimo vykdymo trukmė gali sąlygoti perkamo objekto apimties, kiekių, rinkos dalyvių, kvalifikacijos ir kitus pakitimus, galinčius nulemti neracionalų lėšų panaudojimą ir turėti neigiamos įtakos viešojo pirkimo rezultatams, kreipėsi į Energetikos ministeriją dėl skaidraus viešųjų pirkimų proceso ir ekonomiško lėšų panaudojimo užtikrinimo“, - rašoma komisijos pranešime spaudai.

Teigiama, kad pirkime nebuvo užtikrintas skaidrumo principo laikymasis, netikslūs, neaiškūs su dviprasmybėmis parengti pirkimo dokumentai, neužtikrinta reali konkurencija.

IAE gelžbetoninių saugojimo konteinerių pirkimas pradėtas 2012 metų kovą mėnesį, tačiau 2013 metų liepą, gavus VPT sutikimą, buvo nutrauktas ir 2014 metų rugpjūtį pradėtas pakartotinis pirkimas.

Savo išvadoje VPT nurodo, kad pirmojo pirkimo vertė siekė beveik 5,956 mln. eurų, pakartotinio pirkimo vertė nenurodoma, nes pirkimas buvo vertinamas iki vokų su pasiūlymais atplėšimo.

VPT teigimu, pirkimo sąlygose nustatyta maksimali balų suma (70), kuri būtų skiriama įvykdžius daugiau nei 5 gelžbetoninių gaminių gamybos ir tiekimo sutartis, neužtikrina, kad IAE atsirinks geriausią kvalifikaciją turinčius tiekėjus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)