Sostinės centre „Statoil“ degalinėje penktadienio vakarą A95 benzino kaina siekė 4,35 Lt, ryte jis kainavo dar 4,44 Lt/l. Dyzelinas prieš šeštadienį buvo atpigintas iki 4,15 Lt/l, kai prieš tai kainavo 4,24 Lt/l.

Mažesnės kainos matyti ir „Neste“ degalinėse sostinėje. Geležinio Vilko g. esančioje degalinėje A95 benzinas penktadienio vakarą kainavo 4,29 Lt/l, dyzelinas – 4,09 Lt/l.

„Statoil“ degalų kategorijos departamento direktorius Sigitas Raila teigė, kad degalų kainos šio tinklo degalinėse kristelėjo reaguojant į konkurentų kainos sumažinimą.

„Tai, kas vyko šiandien, labiau pavadinčiau konkurentų veiksmai. Mes sureagavome į konkurentų veiksmus. Kažkokio pagrindo mažėjančios savikainos tam nebuvo. Tiesiog mes reagavome į tai, ką padarė didieji konkurentai“, - teigė jis.

Atsakyti, ar dabar siūlomos degalų kainos galėtų užsilaikyti ilgiau, S. Railas negalėjo: „Žiūrėsime, kas vyks kitą savaitę. Turbūt tai bus laikina, bet pamatysime kitą savaitę“.

„Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos vadovas Audrius Miežys teigė, kad nuo penktadienio savaitgaliui kuro kainos krito keliolika centų dėl paskelbtos akcijos.

„Sumažinome kainos dėl dabartinių dienų, per kurias gyventojai važiuoja aplankyti kapų ir artimųjų. Tai yra akcija šiai progai“, - teigė A. Miežys.

DELFI primena, kad šią savaitę parlamentaras Stasys Brundza pareiškė, kad mažėjant pasaulinės naftos kainai, o degalinėse nematant šios tendencijos siūlo pradėti reguliuoti ne tik didmenininko „Orlen Lietuva“, bet galbūt ir mažmeninės prekybos degalinių kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)