„Tikrai nesvarstome šito klausimo ir nekalbame apie šito projekto įgyvendinimą tik su „Hitachi“. Šitas objektas gali būti įgyvendintas tik kartu su Latvija, Estija ir „Hitachi“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.

Energetikos ministras Rokas Masiulis trečiadienį Žinių radijui taip pat teigė, jog VAE projektas išlieka regioninis, Vyriausybė jį mato kaip bendrą Baltijos šalių projektą, kuris derinamas su partneriais latviais ir estais.

Verslo žinios“, remdamosis šaltiniais, trečiadienį skelbia, kad Energetikos ministerija pradėjo skaičiuoti, ar Lietuva VAE galėtų įgyvendinti tik su „Hitachi“. Anot dienraščio, svarstomos dvi alternatyvos - viena, kai tiek šalis, tiek „Hitachi“ valdo po 50 proc. jėgainės akcijų, o kita, kai Lietuvai priklauso 80 proc.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko „Hitachi“ strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)