"Tikrai nejaučiu jokio spaudimo iš atstovų, dirbančių "Gazprom". Vyriausybės kabinete nesusidariau tokios nuomonės, kad "Gazprom" siūlo tokių tyrimų neatlikti", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad ir kitų institucijų pateikiamoje informacijoje jis "nepastebėjo tokių nuogąstavimų".

Apie "Gazprom" pasipriešinimą skalūnų dujų paieškai ir gavybai Lietuvoje pastaruoju metu garsiai kalba opozicijoje esantys konservatoriai. Jų lyderis, buvęs premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad "ne gamtai, ne žmonėms, o rusų monopolininkui kelia grėsmę skalūnai".

Socialdemokratas A.Butkevičius atmetė tokią poziciją, sakydamas, kad "konservatoriai jau ilgą laiką kalba apie tai, kad jeigu kažkokia idėja Lietuvoje energetikos sektoriuje yra neįgyvendinama, tai yra kaltinamas "Gazprom".

Kartu premjeras teigė, kad Seimo aplinkos komitetas paskubėjo su raginimu stabdyti skalūnų dujų žvalgybos projektą, nes dar nėra išsamios informacijos apie poveikį aplinkai.

A.Butkevičius pabrėžė, kad Lietuva "turi žinoti, ką turi savo gelmėse" ir rūpintis investicijų pritraukimu. Jo teigimu, skalūnų dujų klausimas bus svarstomas valdančiosios koalicijos politinėje taryboje.

Lietuvos Vyriausybei šį pavasarį gali tekti apsispręsti, ar suteikti JAV energetikos bendrovei "Chevron" leidimą žvalgyti skalūnų dujų ir naftos Šilutės-Tauragės plote vakarų Lietuvoje.

Lietuvos mokslininkai mano, kad Lietuvoje gali būti nuo 30 iki 50 milijardų kubinių metrų išgaunamų skalūnų dujų. Pernai Lietuva iš Rusijos dujų koncerno "Gazprom" importavo daugiau kaip 3 milijardus kubinių metrų dujų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)