Po jo kilo didžiulis gaisras – užsidegė trys cisternos, kuriose buvo dyzelinas. Ugniagesiai, kitos pajėgos su ugnimi kovojo kelias valandas.

Ugniagesiams sunkiai sekėsi kovoti su geležinkelio sąstatą apėmusia ugnimi, todėl Uosto direkcijos Ekstremalių situacijų operacijų centras pagalbos kreipėsi pagalbos į bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“.

Ji skubiai atsiuntė specialų pagalbinį traukinį, kuris ir padėjo numalšinti liepsnas. Toks traukinys ir skirtas dirbti įvykus ekstremaliems įvykiams.

Gavus signalą, kad į uosto akvatoriją gali būti patekę teršalų, buvo išsiųstas gelbėjimo kateris „Žaibas“ ir du kateriai „Zunda“. Uosto priežiūros skyriaus naftos surinkimo ir povandeninių darbų specialistai pastatė bonų užtvaras, surinko išsiliejusius teršalus.

Per incidentą nukentėjo ir keli asmenys, kuriais pasirūpino skubiai atvykę greitosios pagalbos medikai.

Galingo gaisro dūmų kamuolius galėjo matyti ir šiaurinės miesto dalies gyventojai.

Piktadarius, sukėlusius sprogimą, sulaikė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Taip bendrovės „Klaipėdos terminalas“ viename terminalų, kuriame kraunami naftos produktai, vyko pratybos, kurių scenarijų parengė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Pratybose dalyvavo specialiosios tarnybos, medikai, ugniagesiai, policijos pareigūnai, „Aro“ kovotojai, operatyvinę grupę išsiuntė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Ekstremalių situacijų operacijų centras (ESOC).

„Panašių incidentų Klaipėdos uoste nesame turėję, tačiau, žinoma, smulkių nelaimių yra nutikę: ne kartą yra užsidegę remontuojami laivai, ar iš laivo išsilieję teršalai. Šių pratybų tikslas – patikrinti uosto direkcijos, „Krovinių terminalo“, „Lietuvos geležinkelių“, „Aro“ pareigūnų veiksmų suderinamumą, įvykus ekstremaliam įvykiui. Uostas – padidintos rizikos zona, todėl reikia būti visada pasirengusiems operatyviai reaguoti. O tokios pratybos padeda pasimokyti iš klaidų, kurios galėtų būti lemiamos organizuojant gelbėjimo darbus uoste“, – teigė pratybų vadovas, Uosto direkcijos ESOC koordinatorius Egidijus Kuzmarskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)