Ši funkcija „Lietuvos energijai“ pavesta laikinai - tai yra tarpinis susitarimas dėl vėjo energiją superkančios bendrovės paskyrimo, kuris buvo suderintas su VKEKK, vėjo energijos gamintojais, AB „Litgrid“ ir rinkos operatoriumi.

Pranešime rašoma, kad dar praeitų metų pabaigoje paaiškėjus, jog nebuvo atliktos visos būtinos procedūros ir nėra objektyvių galimybių iki 2013 m. sausio 1 d. skaidriu būdu atrinkti ir patvirtinti elektros energetikos įmonę elektros energijai supirkti apie tai buvo informuotos didžiosios vėjo jėgainės, su kuriomis kartu buvo ieškoma galimo sprendimo.

Artimiausiu metu bus priimti teisės aktų pakeitimai, leisiantys įtvirtinti skaidrius, aiškius ir pagrįstus paskirtosios įmonės atrankos kriterijus bei pagal juos atrinkti nuolatinę įmonę, supirksiančią vėjo energiją. Ši įmonė bus atrenkama konkurso būdu.

„Visa vėjo jėgainėse pagaminta elektra bus pasiūlyta rinkai, parduodama biržoje. Tai užtikrins skaidrumą, paskatins laisvos rinkos plėtrą ir sustiprins biržos vaidmenį. Svarbu tai, kad visi rinkos dalyviai iš anksto matydami planuojamus gamybos kiekius turės galimybę vienodomis sąlygomis įsigyti vėjo jėgainėse pagamintą elektros energiją“, – sako Daliaus Misiūnas, „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius.

„Lietuvos energija“ paskirtosios įmonės funkcijas vykdys iki tol, kol pagal energetikos ministro įsakymu patvirtintą paskirtosios įmonės atrankos tvarkos aprašą bus atrinka ir paskirta paskirtoji elektros energetikos įmonė.

Vėjo elektrinių gamybos planą kitai operatyvinei dienai perdavimo sistemos operatorius iki 10 val. paskelbia savo internetiniame tinklapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)