Anot įmonės, tai yra pirmasis kartas istorijoje, kai Baltijos regione dujos buvo patiektos iš alternatyvaus šaltinio.

Per dvi dienas išdujinta ir patiekta apie 1 mln. kub. m gamtinių dujų.

„SGD terminalo eksploatacijos pradžia numatyta gruodžio pradžioje, tačiau jau dabar galime konstatuoti, jog terminalas pasirengęs alternatyviam Baltijos šalių dujų tiekimui. Gamtinių dujų tiekimo į sistemą pradžia reiškia, kad visos terminalo sistemos yra parengtos, pirmasis dujų perdavimo procesas praėjo sėkmingai. Paleidimo ir derinimo darbai buvo atliekami laiku pagal numatytą grafiką ir bus tęsiami iki oficialios terminalo eksploatacijos pradžios, kuri numatyta gruodžio 3 dieną“, - pažymi Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Dujos, kurios laive-saugykloje „Independence“ laikomos skystu pavidalu išdujinamos, vėliau dujinės būsenos per aukšto slėgio dujų rankoves patenka į jungiamąjį dujotiekį iki dujų apskaitos stoties, esančios Kiškėnų kaime.

Ten patiektos dujos apskaitomos, įvertinama jų kokybė, vėliau dujos perduodamos vamzdžiais į „Amber Grid“ administruojamą dujų skirstymo stotį ir paskirstomos vartotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)