Klaipėdoje lankysiantis A. Butkevičius informavo, kad su SGD terminalo valdytojais, rangovais ir subrangovais bus aptarti objekto apsaugos klausimai, sklandus visos terminalo infrastruktūros veikimas.

Visa terminalo infrastruktūra turi veikti kaip darnus mechanizmas, apie tai irgi kalbėsime, - LRT radijui sakė A. Butkevičius. - Kuo arčiau darbų pabaiga, tuo didesnis mūsų rūpestis".

Premjeras tikino, kad terminalo statybos darbai bus baigti lapkričio „pirmosiomis dienomis", o galutinis darbų grafikas su rangovais bus aptartas antradienį Klaipėdoje.

„Manau, bus patvirtinąs galutinis rezultatas dėl darbų užbaigimo, nes, kaip žinot, lapkričio pradžioje turi jau į Klaipėdą atplaukti laivas „Independence", kuris jau yra pakeliui į Lietuvą", - kalbėjo premjeras.

Komentuodamas galimas dujų kainas Lietuvai pastačius terminalą, A. Butkevičius sakė, kad jos svyruos ir bus apskaičiuojamos pagal formulę.

„Dujų kaina svyruos (...), žiemą bus didesnė (...), bet galiu pasakyti, kad kaina bus konkurencinga", - tikino A. Butkevičius.