Bendrovės yra reorganizuojamos prijungimo būdu, prie „Lietuvos dujų tiekimo“ prijungiant LITGAS, kuri po reorganizavimo baigs savo veiklą kaip juridinis asmuo. „Lietuvos dujų tiekimui“ nuo kitų metų pradžios pereis visos LITGAS teisės ir pareigos, taip pat teisės ir pareigos pagal sandorius ir sandoriai bus įtraukti į „Lietuvos dujų tiekimo“ apskaitą.

Su reorganizavimo sąlygomis, nauja „Lietuvos dujų tiekimo“ įstatų redakcija, reorganizavimo sąlygų vertinimo ataskaitomis ir kitais reorganizavimo sąlygose bei teisės aktuose numatytais dokumentais ir informacija galima susipažinti jungiamų bendrovių interneto svetainėse.

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ nutarė sujungti dvi savo antrines dujų tiekimo bendroves „Lietuvos dujų tiekimą“ ir LITGAS. Tokiu būdu bus sudarytos geresnės galimybės išnaudoti plėtros potencialą, dujų tiekimo alternatyvas, efektyviau panaudoti administracinius resursus. Visa tai leis padidinti dujų tiekimo patikimumą ir klientams pasiūlyti naujus produktus bei paslaugas.

„Lietuvos dujų tiekimui“ akcininkai kelia tikslą tapti stipria regionine dujų tiekimo bendrove. Tokia galimybė atsiras liberalizavus dujų tiekimo veiklą visose Baltijos šalyse, Lietuvą sujungus dujotiekiu su Lenkija, tačiau tam rengiamasi jau dabar“, – sakė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Po susijungimo LITGAS prekės ženklas bus naudojamas „Lietuvos dujų tiekimo“ tarptautinėje veikloje.

„Lietuvos dujų tiekimas“ nuo kitų metų užtikrins paskirtąjį gamtinių dujų tiekimą per suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, plės prekybą gamtinėmis dujomis regione, kartu su „Statoil“ plėtos mažos apimties SGD tiekimo veiklą, pavyzdžiui, tieks SGD kaip kurą laivams.

Abi bendrovės reorganizuojamos „Lietuvos energijai“ konsoliduojant savo veiklas ir taip siekiant padidinti efektyvumą, gerinti klientų aptarnavimą ir teikti jiems didesnės vertės paslaugas.