Energetikos informacijos administracijos (EIA) vadovas Adamas Sieminskis per spaudos konferenciją Hiūstone sakė, kad WTI rūšies naftos (Vakarų Teksaso naftos) barelis kitais metais turėtų kainuoti 62 dolerius, tuo tarpu NYMEX biržoje gruodžio mėnesio pristatymo nafta buvo prekiaujama po 74,39 dolerio už barelį.

Naftos kainos sumažėjimas iki 50 dolerių už barelį taip pat iš "įmanomų dalykų serijos", "ArgusMEdia" cituoja A. Sieminskio žodžius.

Sumažėjus naftos kainoms iki 60 dolerių už barelį, skalūninės naftos gavyba Jungtinėse Valstijose gali sustoti, A. Sieminskį cituoja "Bloomberg". "Galiausiai kažkas vis tiek turės sustabdyti gavybą", - sakė EIA vadovas.

JAV Kongreso Senatas nepritarė naftotiekio tarp JAV ir Kanados statybai

Jungtinių Valstijų Kongreso Senatas antradienį nepriėmė įstatymo projekto dėl naftotiekio "Keystone XL" tarp JAV ir Kanados statybos, šio sprendimo šalininkai nesurinko reikiamų 60 balsų.

59 senatoriai balsavo už įstatymo projektą, 41 - prieš. Iš palaikančių įstatymo projektą senatorių 14 iš jų buvo Demokratų partijos nariai.

Praėjusį penktadienį šiam dokumentui pritarė JAV Atstovų Rūmai.

Projektas, kuris leistų transportuoti per 800 tūkst. barelių naftos per parą į perdirbimo įmones Meksikos įlankos pakrantėje, vertinamas 8 mlrd. dolerių, Specialistų nuomone, kai bus nutiesta ši magistralė, JAV galės ženkliai padidinti naftos produktų gamybą ir eksportą, be to, sukurti tūkstančius naujų darbo vietų.

Projekto operatorė - bendrovė "TransCanada", kuri įgyja teisę įrengti, sujungti ir valdyti naftotiekį, kertantį JAV sieną.

Ginčai dėl šio objekto tęsiasi jau ne pirmus metus. Dauguma JAV gamtosaugininkų tvirtina, kad jis padarys rimtos žalos aplinkai. Ekologai atkreipia dėmesį į tai, kad vamzdynu planuojama transportuoti nešvarias žaliavas, išgaunamas Kanados Albertos provincijos naftinguosiuose smėliuose. Iš ten magistralė, kurios bendras ilgis siekia 1,9 tūkst. km, nusidrieks į JAV valstijas - Montanos, Pietų Dakotos ir Nebraskos, kur bus sujungta su vamzdynu, jau nutiestu iki Teksaso ir Luizianos.

JAV administracija vis dar įsitikinusi, kad dar anksti priimti šį įstatymo projektą, nes Valstybės departamentas dar neužbaigė ekologinės naftotiekio statybos ekspertizės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1039)