Šiuo metu Palangos gyventojams šilumą ir karštą vandenį tiekia bendrovė "Litesko". Sutartis su šia įmone, kuri buvo pasirašyta 2000 m. gruodžio pabaigoje, baigsis 2016 m. birželio 15 d. Savivaldybės taryba antradienį pritarė Savivaldybės administracijos Juridinio ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotojo Vytauto Korsako parengtam sprendimo projektui nebepratęsti šios sutarties.

Sprendimo projekto rengėjas V. Korsakas akcentavo, kad nebepratęsus sutarties su privačia įmone bei šilumos ūkį perdavus Savivaldybės įmonei "Palangos šilumos tinklai", šilumos ir karšto vandens kainos Palangoje sumažėtų, o šilumos tiekimo infrastruktūra ir turtas būtų naudojami efektyviau bei skaidriau.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, šiandieninis Savivaldybės tarybos narių balsavimas palangiškiams labai aiškiai parodė vietos politikų poziciją dėl sutarties su "Litesko". "Taryba priėmė ryžtingą sprendimą - visuomenei šiandien buvo aiškiai pasakyta, kad sutartis nebebus pratęsiama. Tad palangiškiai žino, jog jau po pusantrų metų visus su šilumos ūkiu susijusius klausimus galės kontroliuoti Savivaldybės įmonė", - Palangos savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Š. Vaitkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)