„Lietuva, jūs esate neįtikėtina. Niekas netikėjo, kad tai (SGD terminalo įrengimas Lietuvoje - DELFI) įvyks“, - sakė Norvegijos energetikos srities konsultavimo ir analizės bendrovės „Sund Energy“ įkūrėja Karen Sund.

Ji juokavo, kad kalbos apie SGD terminalus yra tiek įprastos, bet vadinamos „politiniu sprendimu“ ir yra neįgyvendinamos.

„Visi kalba apie SGD terminalus, visi jų nori, bet visi kalbėjo, kad tai neįvyks, - dėstė pranešėja per konferenciją „Energetinis saugumas ir dujų prekybos rinkos galimybės regione“.

Pasak jos, galima priminti, kad Suomija SGD terminalo nori nuo 1968-ųjų.

„Lietuva parodė, kad turėti SGD terminalą nėra tiek brangu ir baugu“, - teigė K. Sund.

Pranešėja įvardijo, kad pagrindinis SGD privalumas - galimybė dujas atgabenti iš bet kur į bet kur.

„Šalys, kurios net negalvojo dujų naudoti, dabar gali tai padaryti, - teigė ji. - Suskystintos dujos užima mažiau vietos ir yra lengvai transportuojamos.“

Be to, pasak jos, SGD terminalai leidžia sukurti globalias gamtinių dujų kainas – prieš kelis dešimtmečius tai taip pat atrodė neįmanoma.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1484)