„15 proc. priemoka liks, tačiau planuojama, kad ji bus išskaidyta į dvi dalis. 7 proc. priemokos priklausys, ar įmonė uždirbo planuotą EBITDA, o likusieji 8 proc. bus skiriami už darbuotojų veiklos rodiklius“, - BNS sakė Naftininkų profesinės sąjungos vadovė Virginija Vilimienė.

Jos teigimu, penktadienį darbą baigė taikinimo komisija, kurioje abiejų šalių atstovai derino kolektyvinės sutarties punktus, tačiau pats sutarties parengimas, derinimas ir pasirašymas dar užtruks.

„Įsipareigojome parengti kolektyvinės sutarties projektą iki rugpjūčio 8 dienos, tada dėl jo diskutuosime su visu kolektyvu. Vėliau bus šaukiama konferencija, kurioje išrinkti darbuotojų delegatai balsuos dėl sutarties projekto. Laukia dar nemažai procedūrų“, - BNS sakė V.Vilimienė.

Bendrovė praneša, kad, atsižvelgiant į sunkią įmonės finansinę padėtį ir darbuotojų interesus, į projektą numatoma įtraukti darbuotojams svarbias socialines naudas.

Pranešime rašoma, kad darbdavių ir darbuotojų atstovai susitarė dėl dalies priemokos prie atlyginimo, kuri priklausytų nuo teigiamų bendrovės finansinių rezultatų (EBITDA). Darbuotojų veiklos rezultatų nustatymui bus suburta darbuotojų reikalų komisija, kurios nariais bus paskirti profesinės sąjungos ir darbdavio atstovai.

„Orlen Lietuvos“ padėtis išlieka labai sunki, tačiau mes suprantame mūsų derybų partnerių socialinius argumentus. Pasiektas sprendimas dėl naujos Kolektyvinės sutarties nuostatų yra labai svarbus, tačiau neturime pamiršti šiuo metu silpnos finansinės įmonės padėties. Darbuotojų ir darbdavio atstovų dar laukia didelis darbas paruošti kolektyvinės sutarties projektą, įteisinti kolektyvinės sutarties pokyčius“, - sakė „Orlen Lietuvos“ personalo vadovė Birutė Jedlinski.

„Mums, kaip darbuotojų atstovams, derybose su darbdaviu svarbiausia buvo išlaikyti nesumažėjusį atlygį už darbą. Buvo pasiektas kompromisinį variantas, nes mes irgi suprantame sudėtingą įmonės finansinę situaciją. Tikime, kad gamykla turi perspektyvą, ir, sėkmingai klostantis jos veiklai, sieksime susigrąžinti visas iki šio kompromisinio susitarimo turėtas sąlygas“, - sakė darbuotojus atstovaujančios Naftininkų atstovaujančios Naftininkų profesinės sąjungos pirmininkė Virginija Vilimienė.

Naujos kolektyvinės sutarties projektas turėtų būti parengtas parengti rugpjūčio 8 d., tačiau šalių sutarimu šis terminas gali būti patęstas. Kolektyvinė sutartis galiotų iki 2015 m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)