Bendrovei taip pat pavyko padidinti pardavimo vietos rinkose apimtis, o tai pagerino gamybinės veiklos rentabilumą.

Panašiai kaip ir pirmą šių metų ketvirtį, pajamos buvo mažesnės lyginant su praėjusiais metais (1 252 mln. JAV dolerių 2015 metais lyginant su 882 mln. JAV dolerių 2016 metais) dėl sumažėjusių naftos ir produktų kainų.

Pasak „Orlen Lietuva“ generalinio direktoriaus Ireneuszo Fąfaros, pirmą pusmetį į „Orlen Lietuva“ įrenginių atnaujinimą ir techninių parametrų gerinimą investuota 19 milijonų dolerių, ateinantiems mėnesiams suplanuota dar daugiau investicijų.

Nors „Orlen Lietuva“ užfiksavo jau antrą pelningą ketvirtį 2016 metais, finansiniai rodikliai yra žemesni nei praėjusiais metais. 2016 m. II ketvirčio EBITDA pagal LIFO siekė 72 mln. JAV dolerių, o 2015 m. II ketvirtį ji buvo 139 mln. JAV dolerių.

Pirminė to priežastis – mažesnės nei prieš 12 mėnesių perdirbimo ir rinkos maržos.

„Orlen Lietuva“ yra didžiausia šalies įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius.

Nuo 2006 m. PKN ORLEN išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją. PKN ORLEN dar niekada nėra skyręs „Orlen Lietuva“ pelno dalies dividendams išmokėti, o visus bendrovės finansinius išteklius reinvestuoja į jos plėtrą.

Bendrovei nuolat iškyla neigiamų aukštų logistikos kaštų pasekmių.

Dėl to PKN ORLEN, kaip vienintelis akcininkas, ėmėsi visų įmanomų priemonių reorganizuoti bendrovę ir įgyvendinti strategiją, kuri leistų bendrovei „Orlen Lietuva“ prisitaikyti prie rinkos sąlygų: didinti gamybą, o kartu ir ekonominius rezultatus, jei tik tam palankios rinkos sąlygos.

Kita vertus, įdiegti sprendimai leistų mažinti gamybą, jei rinka būtų nepalanki.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)