Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina ūgtelėjo 0,32 proc., iki 55,99 JAV dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos ateities sandorių kaina pirmadienį, palyginti su penktadienio vakarine prekyba, išaugo 0,28 proc., iki 53,55 dolerio už barelį.

Gręžimo platformų skaičius Jungtinėse Valstijose augo penktą savaitę iš eilės, penktadienį parodė naftos gavybos platformas aptarnaujančios bendrovės „Baker Hughes“ duomenys.

JAV gręžimo pramonę palaikė augančios naftos kainos, kurios nuo lapkričio pabaigos siekia per 50 dolerių už barelį.

Bet jeigu stiprėjantis gręžimo platformų aktyvumas ir auganti gavyba JAV toliau daro spaudimą naftos kainoms, OPEC gavybos apimčių mažinimas jas palaiko.

OPEC narės ir klubui nepriklausančios valstybės, kaip jau skelbta, pernai lapkritį susitarė sumažinti gavybos apimtis apie 1,8 mln. barelių per parą, taip siekdamos susigrąžinti pusiausvyrą pasaulio rinkoje.

Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) apskaičiavimais, OPEC sausį savo įsipareigojimą dėl gavybos mažinimo įvykdė daugiau nei 90 procentų.

Sutartis, oficialiai įsigaliojusi sausio 1 dieną, numatyta pusei metų.

Tačiau, pasak naftos kartelio šaltinių, OPEC gali pratęsti sutarties galiojimą arba sustiprinti gavybos apimčių mažinimą nuo liepos, jeigu pasaulinės naftos atsargos nesumažės iki tikslinio lygio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)