Ir nors optimizmas, kilęs sustiprėjus lūkesčiams dėl naftos gavėjų galimų derybų, ėmė silpti, naftos ateities sandoriai greičiausiai trečią savaitę iš eilės užbaigs augimu, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Penktadienį dienos prekyboje „Brent“ naftos ateities sandoriai smuko 0,53 proc., iki 50,62 JAV dolerio už barelį. Kiek anksčiau šios rūšies naftos kaina buvo pasiekusi aukščiausią lygį nuo birželio 22 dienos, 51,22 dolerio.

JAV WTI naftos ateities sandorių kaina smuko 0,25 proc. ir siekė 48,10 dolerio už barelį.

Stiprus JAV doleris taip pat atsiliepė naftos kainoms. 15.03 val. Lietuvos laiku JAV dolerio indeksas pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu kilstelėjo 0,33 proc.

Naftos kainos pastarosiomis savaitėmis gerokai pakilo, reaguodamos į pranešimus apie planuojamas Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) bei tokių didžiųjų naftos gamintojų derybas, numatytas rugsėjį Alžyre.

Vis dėlto analitikai perspėja, kad derybos vargu ar padėtų sumažinti atsargas.

Nigerijos naftos ministras Emanuelis Emmanuelis Ibe Kachikwu ketvirtadienį sakė, kad nors OPEC naftos gavybos sumažinimas mažai tikėtinas, yra vilties, kad rugsėjį Alžyre vyksiantis gamintojų susitikimas padės stabilizuoti naftos kainas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)