Prekyba vyksta vangiai – specialistai laukia penktadienį Vienoje vyksiančio OPEC viršūnių susitikimo ir nerimauja, kad eksportuotojų grupė gali nuspręsti išlaikyti savo gavybos lygį aukštą. Taip ji gins tenkančią rinkos dalį ir kovos su konkuruojančiomis gavėjomis JAV bei Rusija.

Taip pat penktadienį bus paviešinta JAV darbo rinkos ataskaita – tai dar viena priežastis iki pat savaitės pabaigos galinčiam išlikti kainų kitimui, sako prekybos dalyviai.

Padidėjęs darbo vietų skaičius gali paskatinti JAV federalinio banko sprendimą jau gruodį imtis pirmojo per pastarąjį dešimtmetį palūkanų normų didinimo, todėl JAV doleris sustiprėtų, o naftos kaina atsidurtų ties 35 JAV dolerių už barelį riba.

„Rinkų dalyviai supranta, kad prekybos pagrindas vis dar yra silpnas, o OPEC penktadienį gali nesiimti jokių naujų veiksmų – tai kainas gali smukdyti ir toliau“, – teigia bendrovės „Natixis“ padalinio Londone strategas Abhishekas Deshpande.

Antradienį „Brent“ markės naftos ateities sandorių kaina smuko 0,8 proc. – iki 44,21 JAV dolerio už barelį, o JAV išgaunamos WTI markės naftos ateities sandorių vertė smuko 0,6 proc. – iki 41,57 JAV dolerio už barelį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)