Pareigūnas pažymėjo, kad naftos barelio kaina gali pasiekti 200 JAV dolerių, jeigu smuks investicijos į naftos pramonės sektorių. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

„Šiuo metu kainos siekia maždaug 45-55 JAV dolerius už barelį, todėl manau, kad greičiausiai jos pasiekė savo „dugną“ ir jau labai greitai galėsime išvysti jų šuolį aukštyn“, – teigia A. Salem el-Badri.

Anot pareigūno, investicijų sumažėjimas dabartinėmis sąlygomis gali sukelti energijos trūkumą ateityje, todėl gali susidaryti kainų šuolis.

„Tarkime, kad sumažinome gavybos apimtis, o tada turėsime nepanaudotų išteklių. Gavybos bendrovės, turėdamos tokį perteklių, neinvestuos, o jeigu jos neinvestuos, nebus kuro tiekimo ir per ateinančius trejus ar ketverius metus susidarys pasiūlos trūkumas rinkoje. Kaina kils aukštyn ir pamatysime kaip kartojasi 2008-aisiais matyta situacija. Gal kaina net pasieks 200 JAV dolerių, jei susidarys realus kuro trūkumas dėl neatliktų investicijų“, – aiškino jis.

OPEC vadovas sakė, kad artimiausioje ateityje organizacijos politika nesikeis – jos nepaveiks net iš Saudo Arabijos karaliaus mirtis.

Saudo Arabija yra stabili šalis, turinti stabilią vyriausybę, ir aš manau, kad viskas bus gerai“, – komentavo A. Salemas el Badris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)