Tiesa, net ir pranešus apie kylančias kainas, dėl šią savaitę susidariusio itin didelio jų šokčiojimo, iš viso savaitės pabaigoje registruojamas 7 proc. produkcijos vertės nuosmukis.

Jungtinių Arabų Emyratų energetikos ministras Suhailas bin Mohammed al-Mazrouei dar ketvirtadienį pareiškė, kad OPEC šalys pasirengusios bendradarbiauti mažinant gavybą, teigiama „The Wall Street Journal“ pranešime. Pareigūnas teigė, kad atpigusi nafta verčia mažinti produkcijos tiekimą - tai padėtų vėl subalansuoti rinką.

JAE komentarai pasigirdo po kiek vangesnių Venesuelos ir Rusijos bandymų išjudinti Saudo Arabiją bei kitas stambiąsias naftos gavėjas bei paskatinti sutikti su gavybos apimčių mažinimu. Iš pradžių tokius siekius daugelis rinkos dalyvių sutiko gana skeptiškai.

Tiesa, žaliavinės naftos kainoms nuo 2014-ųjų vidurio jau sumenkus 75 proc. ir pasiekus žemiausią per 12 metų ribą daugelis ėmė tikėti, kad rodiklio atsigavimas anksčiau ar vėliau visgi bus stebimas - arba bus sumažintos gavybos apimtys, arba pakils paklausa.

„Laukiame, kad smunkanti JAV gavyba ypač veiks kainas ir šias dar iki metų pabaigos kilstelės atgal iki 50 JAV dolerių už barelį“, - teigiama banko „Commerzbank“ ataskaitoje. Tiesa, nemažai ekspertų prognozuoja ir ateinančiomis savaitėmis būsią priversti stebėti rimtą kainų svyravimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)