Palangos savivaldybės teritorijoje esantis Būtingės naftos terminalas yra didžiausias kurorto biudžeto pajamų šaltinis.

Atsižvelgus į terminalo pastatų ir įrenginių vertę, bendrovė „Orlen Lietuva” savivaldybės biudžetą kasmet papildydavo per 4 mln. litų nekilnojamojo turto mokesčio. Tai sudaro daugiau nei pusę viso Palangoje surenkamo nekilnojamojo turto mokesčio.

Paaiškėjo, kad per 400 milijonų litų vertinamo Būtingės naftos terminalo turto dalis buvo kone perpus sumažinta dar praėjusių metų balandžio ir gegužės mėnesiais. Kai kurių inžinerinių įrenginių ir susisiekimo komunikacijų vertė buvo sumažinta beveik 80 proc. – nuo 262 mln. iki 60,4 mln. litų.

„Iš „Orlen Lietuva” šiemet planuoti gauti 4 mln. litų jau įskaičiuoti į 2012 metų biudžeto pajamas. Suplanuota, kur šiuos pinigus išleisime. Dabar nė 60 mln. litų nesiekiančiame miesto biudžete staiga atsiradusi 2 mln. litų skylė kelia rimtą grėsmę. Metams baigiantis galbūt pritrūksime pinigų biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams”, – susirūpino Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)