„Noriu susipažinti, kaip organizuojama fizinė apsauga šito terminalo, kadangi saugo Viešojo saugumo tarnyba, bendradarbiaudama su Klaipėdos nafta, kad Klaipėdos nafta pristatytų, ar trūksta kažko, ar vyksta ir kaip vyksta pratybos dėl galimo teroro išpuolių, dėl sabotažo“, – BNS sakė T.Žilinskas.

Jis sakė, kad šis vizitas suplanuotas po incidento rugpjūčio pradžioje, kai į tanklaivį Būtingės terminale atsitrenkė jachta. Jos dėl blogų oro sąlygų neužfiksavo nei kariuomenė, nei pasieniečiai.

„Mane tiesiog domina to tikrai svarbaus objekto, kurį valstybė saugo, (apsauga), ar viskas padaryta, ar negali tokio atsitikimo būti, kaip buvo Būtingės terminale“, – kalbėjo ministras.

Kartu su vidaus reikalų ministru SGD terminale lankysis ir energetikos ministras Rokas Masiulis, jis pristatys ir aprodys šį objektą.

„Vidaus reikalų ministras nori susipažinti su terminalo apsaugos sistemomis, nes nėra buvęs terminale“, – sakė R.Masiulis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)