Apie tai trečiadienį praneša naujienų agentūra „Interfaks“, remdamasi bendrovės atstovo žodžiais.

Po tokio žingsnio bendrovė neteko anksčiau jai priklausiusios antrinės įmonės „Lukoil Overseas Sierra Leone Deepwater B.V.", Nyderlanduose užregistruotos rugpjūčio 14 d.

Dar 2011 metais pasirašius susitarimą dėl gautos produkcijos pasidalinimo tiriant ir eksploatuojant Siera Leonėje esančius telkinius, „Lukoil Overseas" gavo 49 proc. projekto akcijų.

4022 kv. km ploto telkinys driekiasi tiek žemynine, tiek ir jūrine Atlanto vandenyno dalimi, o jo gylis vandenyse siekia nuo 100 m iki 3300 m.

Pagal projektą, kuriame taip pat dalyvauja Nigerijos „Oranto" su jai priklausančia 30 proc. akcijų dalimi ir Amerikos „PanAtlantic" (21 proc. akcijų), buvo pasirašytas įprastas žvalgybos ir eksploatavimo susitarimas, galiojantis 30 metų.

Naujienų agentūra nurodo, kad kiek anksčiau V. Alekperovo įmonė, investuodama į naftos gavybą, Afriką laikė perspektyviu veiklos regionu.

Vis dėlto bandomieji gręžiniai Vakarų Afrikoje, t. y. Ganoje, Dramblio Kaulo Krante ir Siera Leonėje lauktų rezultatų nepateikė ir neparodė regione susidariusių jokių komercinių angliavandenilių atsargų.

Po tokių rezultatų „Lukoil" viceprezidentas Leonidas Fedunas neatmetė galimybės, kad bendrovė gali pasitraukti iš beveik visų savo projektų Vakarų Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)