VKEKK ketvirtadienį „Litgrid“ paskyrė 100 tūkst. eurų baudą – penkis kartus mažesnę nei buvo kilusi grėsmė. Toks sprendimas priimtas, kai buvo nustatyta, kad bendrovė 15,058 mln. eurų nepagrįstų sąnaudų įtraukė į tarifą vartotojams.

Bendrovė praneša, kad kasmet VKEKK teikia atskirų veiklos segmentų ataskaitas, tačiau iki šiol nebuvo sulaukusi pastabų dėl galimai neteisingai vykdomos elektros energijos pajamų ir sąnaudų apskaitos. Per 2011-2013 metus VKEKK nebuvo patvirtinusi metodikos, kaip tinkamai tokią apskaitą atlikti.

„Per 2011-2013 metus „Litgrid“ nė karto neviršijo Komisijos nustatytos elektros perdavimo paslaugos kainos viršutinės ribos. Todėl Komisijos nustatyti tariami pažeidimai negalėjo turėti ir neturėjo jokios įtakos elektros energijos perdavimo paslaugos kainai“, - sako Rimantas Busila, „Litgrid“ valdybos narys ir Finansų departamento direktorius.

„Litgrid“ pranešime rašoma, kad bendrovė ne kartą kvietė Komisijos narius ir specialistus pradėti konstruktyvų dialogą ir aiškiai reglamentuoti reguliuojamos veiklos sąnaudų apskaitos principus.

„Komisijos sprendimas, paremtas iki galo neišnagrinėtais klausimais ir netikslumais, turės įtakos įmonės finansiniams rodikliams, taip pat ir pinigų srautams intensyviausiu laikotarpiu, kai baigiami įgyvendinti strateginiai elektros energetikos sektoriaus projektai“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)