S.Girdauskas BNS teigė, kad penktadienį ryte kalbėjosi su S.Dailydka ir šis neatskleidė, kad ketina trauktis iš „Lietuvos geležinkelių“ vadovo posto, to neminėjo ir darbiniuose susitikimuose ketvirtadienį.

„Man kol kas neaiškūs argumentai ir aš šiandien priešpiet perkalbėjau su generaliniu direktoriumi ir tada tokių minčių nebuvo. Sutarėme pirmadienį susitikti pasikalbėti ir man dalyvaujant kituose posėdžiuose, gavau tą pranešimą. Na, yra kaip yra ir reikia sulaukti paties vadovo argumentų ir valdyba spręs“, - BNS sakė S.Girdauskas.

Jis teigė, kad valdybai pranešimas apie S.Dailydkos norą pasitraukti atsiųstas po pietų. Anot jo, bus stengiamasi valdybą surinkti kitos savaitės pradžioje, jei pavyks - dar pirmadienį.

„Po pietų gavome registruotą prašymą atleisti iš pareigų. Šiuo metu susiskambinau su valdybos nariais, galbūt artimiausiu metu susirinksime perkalbėti situaciją, o valdybą planuoju sušaukti pirmomis savaitės dienomis“, - sakė viceministras.

„Jeigu visi valdybos nariai vietoje, pasistengsime galbūt ir pirmadienį susirinksime“, - pridūrė jis.

Sprendimą dėl Susisiekimo ministerijos valdomos įmonės vadovo turės priimti jos valdyba, kurią sudaro penki nariai - trys ministerijos atstovai valdybos pirmininkas susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, ministerijos kancleris Tomas Karpavičius ir ministro patarėjas Alfonsas Macaitis, taip pat du nepriklausomi atstovai Ričardas Čepas ir Algimantas Variakojis.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ketvirtadienį teigė, kad dalis valdybos yra įteikę atsistatydinimo prašymus. Tačiau S.Girdauskas tikino, kad nėra gavęs tokių prašymų ir valdyba yra pilnos sudėties bei galinti priimti sprendimus dėl S.Dailydkos.

„Valdyba pilnos sudėties. Eina kalba apie kai kuriuos patarėjus, jie minėjo, kad baigiantis kadencijai norėtų išeiti, bet aš asmeniškai nesu gavęs nei vieno nario prašymo. Valdybos kadencija iki 2018 metų, tai aš manau, kad pradėjus dirbti naujam ministrui išgirsime jo nuomonę ir spręsime - jei ministras norės, rinks naują valdybą“, - tikino S.Girdauskas.

Penktadienį S.Dailydka pranešė, jog įmonės valdybai įteikė prašymą trauktis iš pareigų.

Pastaruoju metu žiniasklaida paskelbė informacijos dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalis iš Rusijos.

Išskirtinio dėmesio skirstant „Lietuvos geležinkelių“ paramą sulaukė Vilkaviški rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje premjeras A.Butkevičius į Seimą kandidatuoja nuo 1996 metų, o Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)