Neoficialomis BNS žiniomis, parafuoti sutartį numatoma Japonijoje, kur pirmadienį išvyksta Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių atstovai bei projekte dalyvaujančių energetikos bendrovių vadovai. Į Tokiją vyksta energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas ir Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Rimantas Vaitkus.

R.Vaitkus BNS patvirtino, jog vyksta į Tokiją, tačiau teigė, kad "vyksta derybos", svarstomi "darbiniai klausimai".

Pasak šaltinių, sutartis bus dvišalė, tačiau partneriai iš Latvijos ir Estijos dalyvauja, kad turėtų visą informaciją.

Susitarimą dėl pagrindinių Koncesijos sutarties nuostatų - jos turinio ir svarbiausių sudedamųjų dalių - Vyriausybė ir Japonijos bei JAV koncernas "Hitachi-GE Nuclear Energy" - pasirašė pernai gruodį. Nuostatos leido su "Hitachi" pasirašyti tarpinius dokumentus ir toliau rengti pačią koncesijos sutartį bei kitus svarbius dokumentus, tarp jų - ir akcininkų sutartį.

Tuomet buvo skelbta, kad parafuoti sutartį numatoma šių metų pradžioje, o pasirašyti - iki birželio pabaigos. Be to, Seimui pritarus numatoma pasirašyti ir Akcininkų sutartį - jos šalys bus Lietuvos bendrovė Visagino atominė elektrinė, "Latvenergo", "Eesti energia" ir "Hitachi-GE Nuclear Energy".

"Hitachi" prezidentas Hiroaki Nakanishi pernai gruodį teigė, kad preliminarų susitarimą dėl naujos atominės elektrinės statybos su Lietuvos Vyriausybe tikisi pasirašyti 2011 metų vasario mėnesį, o galutinę sutarį - 2012-ųjų vasarą.

Lietuva derasi su "Hitachi-GE Nuclear Energy" ir Latvijos ir Estijos energetikos kompanijoms dėl investicijų į Visagine planuojamą statyti naują atominę elektrinę. Lenkija pernai pasitraukė iš projekto.

Skaičiuojama, kad Visagino atominė elektrinė kainuos iki 5 mlrd. eurų (17,3 mlrd. litų). Tikimasi, kad atominė elektrinė bus pastatyta iki 2020 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją