Puslapio marinetraffic.com duomenimis, 140 tūkst. kubų SGD krovinį atplukdantis dujovežis „Trinity arrow“ iš Afrikos vakaruose esančios Nigerijos į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 8 val. ryto.

LDT vadovas Mantas Mikalajūnas BNS anksčiau patvirtino, kad dujovežis atplukdo antrąjį įmonei skirtą „Koch Supply & Trading“ krovinį. Pirmasis bendrovės krovinys gegužę atplukdytas iš Norvegijos, kaip ir visi iki šiol Lietuvai skirti Norvegijos „Statoil“ kroviniai.

M.Mikalajūno teigimu, dalis krovinio bus skirta Lietuvos vartotojams bei naujiesiems įmonės klientams Latvijoje, o likusi dalis keliaus į Latvijoje esančią Inčukalnio dujų saugyklą.

Kitus SGD krovinius LDT turėtų gauti iš JAV, kur įmonė taip pat yra pasirašiusi sutartis su bendrovėmis „Cheniere Marketing International“ bei „Gas Natural Fenosa“.

Lietuvoje SGD taip pat perka valstybės valdoma dujų prekybos bendrovė „Litgas“ bei Jonavos trąšų gamintoja „Achema“. Joms dujas tiekia Norvegijos „Statoil“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)