Bendra AB „Klaipėdos nafta" valdomų Klaipėdos bei Subačiaus naftos terminalų krova per 11 šių metų mėnesių siekia 6,758 mln. tonų naftos produktų, kai pernai per tą patį laikotarpį perkrauta 5,764 mln. tonų. Krovinių apyvartą augino didesnė AB „ORLEN Lietuva" naftos produktų krova bei didesni naftos produktų srautai iš Baltarusijos.

Lapkričio mėnesio rezultatai išliko panašūs kaip ir pernai - abiejuose naftos terminaluose iš viso perkrauta 0,544 mln. tonų naftos produktų, kai, palyginti, pernai lapkritį - 0,547 mln. tonų. Iš šios veiklos nuo metų pradžios bendrovė preliminariai gavo 34,1 mln. eurų pajamų, t.y. 5,5 proc. mažiau nei pernai. Pajamos už lapkričio mėnesį siekia 2,4 mln. eurų, o t.y. 22,6 proc. mažiau nei gauta pernai lapkritį.

Lapkritį SGD terminale išdujinta ir į gamtinių dujų perdavimo sistemą patiekta 911 tūkst. MWh gamtinių dujų, t.y. net 3,2 karto daugiau nei pernai lapkritį, o per sausį-lapkritį suskystinta ir patiekta 13,761 mln. MWh, o tai yra 3,1 karto daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai. SGD terminalo veikla yra reguliuojama valstybės ir pajamos iš šios veiklos yra apskaičiuotos pagal Valstybinės kainos ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintus tarifus. Pajamos iš SGD terminalo veiklos nuo metų pradžios siekia 61,4 mln. eurų - 3,5 proc. daugiau nei pernai. Lapkritį gauta 5,5 mln. eurų, kai pernai lapkritį - 5,4 mln. eurų.

Iš viso AB „Klaipėdos nafta" per 11 mėnesių preliminariai uždirbo 95,5 mln. eurų pajamų - panašiai tiek, kiek ir pernai.

„Nepaisant užsitęsusios kaimyninių šalių naftos ir dujų krizės, naftos produktų srautai per AB „Klaipėdos nafta" valdomus terminalus išliko stabilūs ir bendram metiniam rezultatui reikšmingos įtakos neturėjo. SGD terminalo efektyvus darbas atsispindi kartais, tad bendrai galima teigti, jog šiemet, ką rodo mūsų 11 mėnesių rezultatai, dirbome išties sėkmingai", - sako AB „Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją