Iki „Klaipėdos naftos“ valdybos sprendimo dėl naujo bendrovės generalinio direktoriaus išrinkimo bendrovės generalinio direktoriaus funkcijas vykdys Finansų ir administravimo departamento direktorius Marius Pulkauninkas.

Kaip ELTA jau skelbė, susisiekimo ministras trečiadienį atstatydino visą „Lietuvos geležinkelių“ valdybą ir paskyrė naujus jos narius.

FNTT aiškinasi, kaip „Lietuvos geležinkeliai“ ir jų antrinės įmonės pirko prekes ir paslaugas iš trečiųjų bendrovių, taip pat tiria, ar dalis lėšų iš šių pirkimų galėjo neteisėtai per lengvatinių mokesčių kompanijas sugrįžti „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei.

Anot FNTT, pats tyrimas susijęs su „Lietuvos geležinkelių“, įmonės antrinių bendrovių sandoriais, galimu mokestiniu sukčiavimu stambiu mastu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu. Atliekant tyrimą bendradarbiaujama su Latvijos ir kitomis užsienio teisėsaugos institucijomis.

Tyrimą šių metų sausio 20 d. FNTT pradėjo gavusi pranešimą apie dviejų Lietuvoje registruotų įmonių galimai neteisėtas veikas, susijusias su tarptautiniu pinigų plovimu panaudojant Jungtinėje Karalystėje ir Belize registruotų lengvatinių mokesčių kompanijų bankų sąskaitas, atidarytas Latvijos banke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)