Spalį, kai prasidėjo šildymo sezonas, šiluma uostamiestyje kainavo 3,67 euro cento už kilovatvalandę, lapkritį – jau 4,45 euro cento, o nuo gruodžio 1-osios įsigaliosianti kaina sieks 4,99 euro cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio – tai yra 36 proc. brangiau nei spalį.

„Niekaip nesuprantame priežasčių, kodėl šilumos kaina taip drastiškai šovė į aukštumas. Regis, jog nuo žmonių norima nulupti paskutinį kailį“, – kalbėjo klaipėdiečiai.

Šilumą uostamiestyje tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ Klientų aptarnavimo centro vadovas Virginijus Zutkis aiškino, jog kainų šuolį lėmė objektyvios priežastis.

„Šilumai gaminti naudojame dujas, biokurą, energiją perkame iš nepriklausomų gamintojų, Per mėnesį dujos pabrango 19,2 proc., biokuras – 8,2 proc., nepriklausomų šaltinių gaminama šilumos energija – 17,5 proc. Tai ir lėmė, jog šildymas gruodį bus brangesnis nei lapkritį ir spalį“, – dėstė V. Zutkis.

Jis paneigė klaipėdiečių nuomonę, jog „Klaipėdos energija“ šilumai gaminti gamtinių dujų nebenaudoja.

„Dujų nenaudojame tik vasarą, kai šilumos energijos poreikis daug mažesnis nei žiemą. Spalį dujos taip pat dar nebuvo deginamos, nes nebuvo poreikio, o nuo lapkričio jas jau perkame, nes biokuro ir nepriklausomų šaltinių patiekiamos energijos neužtenka šildyti visą Klaipėdą“, – teigė V. Zutkis.

Jo nuomone, tai, ar šildymas pabrango drastiškai, ar tik šiek tiek, tėra žmonių vertinimas, kuris priklauso nuo to, kokie skaičiai bus palyginti.

„Pavyzdžiui, šildymas Klaipėdoje šiemet gruodį, palyginti su praėjusių metų paskutiniu mėnesiu, bus pigesnis 17 proc. Pernai gruodį kilovatvalandė kainavo 6,013 euro cento, o šiemet gruodį – 4,99 euro cento. Tad tie kainų šuoliai tėra vertinimo reikalas“, – konstatavo V. Zutkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)