Dujas iš Afrikos vakaruose esančios valstybės Lietuvos dujų prekybos bendrovei „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT) atgabena JAV dujų prekybos bendrovė „Koch Supply & Trading“.

LDT vadovas Mantas Mikalajūnas BNS patvirtino, kad krovinys Klaipėdą turėtų pasiekti rugpjūčio 3 dieną.


„Rugpjūčio pradžioje atplaukia „Koch“ mums tiekiamų dujų krovinys ir dabar jau aiškėja, kad jis bus pristatytas iš Nigerijos. (...) „Koch“ kaip prekybininkas pasirenka tą tiekimo šaltinį, iš kur jam naudingiausia pristatyti, o mums svarbiausia, kad pristatomas krovinys atitiktų reikiamas dujų specifikacijas“, - BNS sakė M. Mikalajūnas.


Puslapio marinetraffic.com duomenimis, su Panamos vėliava plaukiantis ir 140 tūkst. dujų gabenantis dujovežis „Trinity arrow“ šiuo metu yra Atlanto vandenyne netoli Portugalijos krantų.

„Kadangi vasarą nėra didelio vartojimo, tai pirmiausiai šiuo kroviniu padengsime visų Lietuvos vartotojų poreikius, tada padengsime naujų Latvijos klientų poreikius ir ta dalis, kuris liks, keliaus į saugyklą Latvijoje (Inčukalnio - BNS). Taip yra daroma jau dabar ir taip bus daroma su kiekvienu nauju kroviniu“, - aiškino M. Mikalajūnas.

Iki šiol visi SGD kroviniai į Klaipėdą atplaukdavo iš Norvegijos. Tai jau bus antrasis ir paskutinis LDT skirtas „Koch“ krovinys šiais dujiniais metais, pirmasis krovinys į Klaipėdą atplukdytas gegužę.
LDT dujas taip pat perka iš JAV bendrovių „Cheniere Marketing International“ bei „Gas Natural Fenosa“.

Pasak M. Mikalajūno, kiti įmonei skirti kroviniai turėtų atplaukti iš JAV.
Praėjusią savaitę LDT pasirašė sutartį su didžiausia Latvijos dujų vartotoja „Latvenergo“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)