Planams jau pritarė ir „Lietuvos energijos“ akcininkė - Finansų ministerija.

Po susijungimo bendrovė vadinsis „Lietuvos dujų tiekimas“. Planuojama, kad ji perims ir paskirtojo suskystintųjų gamtinių dujų tiekėjo statusą, su juo susijusias pareigas bei teises.

Tuo tarpu LITGAS pavadinimas, kaip prekės ženklas, bus naudojamas „Lietuvos dujų tiekimo“ tarptautinėje veikloje. LITGAS, kaip atskira įmonė, jau padarė nemenką įdirbį užsienio rinkoje, todėl „Lietuvos energija“ nutarė, kad šį prekės ženklą reikia išnaudoti ir toliau.

„Sujungti to paties akcininko valdomas dvi gamtinių dujų tiekimo įmones yra logiškas sprendimas. Tai suteiks daugiau galimybių efektyvinti veiklą, lanksčiau siūlyti naujas paslaugas bei produktus Lietuvos ir kaimyninių šalių rinkose. Manau, kad bendra įmonė turės tvirtesnes pozicijas konkuruoti regione“, – teigė „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius dr. Dalius Misiūnas.

„Lietuvos dujų tiekimas“ po sujungimo užtikrins paskirtąjį gamtinių dujų tiekimą per suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą, plės prekybą gamtinėmis dujomis regione, kartu su „Statoil“ plėtos mažos apimties SGD tiekimo veiklą, pavyzdžiui, tieks SGD kaip kurą laivams.

Abi bendrovės reorganizuojamos „Lietuvos energijai“ konsoliduojant savo veiklas ir taip siekiant padidinti efektyvumą, gerinti klientų aptarnavimą ir teikti jiems didesnės vertės paslaugas, rašoma įmonės pranešime.

„Klientams svarbiausia, kad dujų tiekimas būtų patikimas ir saugus, o dujų kaina būtų prieinama. Dabar mes turime galimybę patys pasirinkti, iš kur pirkti dujas“ – pabrėžė D. Misiūnas.

Pasak „Lietuvos energijos“ vadovo, „Lietuvos dujų tiekimui“ bus keliamas tikslas tapti stipria regionine dujų tiekimo bendrove. Tokia galimybė atsiras liberalizavus dujų tiekimo veiklą visose Baltijos šalyse, Lietuvą sujungus dujotiekiu su Lenkija.

„Lietuvos dujų tiekimo“ ir LITGAS sujungimą numatoma užbaigti iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)