Daugeliu atvejų toks žymus šuolis reiškia, kad bankai finansinių įstaigų kreditavimą vertina kaip rizikingą ir kad rinkoje pastebimas finansinis nestabilumas. „Business Insider“ rašo, kad 2008 ir 2009 metais finansų krizės metu šis rodiklis taip pat ženkliai augo.

Vis dėlto, straipsnio autoriaus nuomone, panikuoti ankstoka. Iš tikrųjų, esama tam tikro ekonominio nestabilumo, kuris sukelia LIBOR augimą, bet tai neturėtų kelti investuotojams susirūpinimo. Galiausiai palūkanų norma dar nėra labai aukšta – didesnė nei anksčiau, bet jos lygis nekatastrofiškas, teigia straipsnio autorius.

Tačiau reikia pripažinti, kad LIBOR augimas dažnai pranašauja nelengvus laikus bankų sistemai, pastebi straipsnio autorius.

LIBOR (angl. London Interbank Offered Rate – Londono tarpbankinės rinkos palūkanų norma) – vidutinės tarpbankinės palūkanų normos, kuriomis bankai pageidauja (pasiruošę) paskolinti lėšas kitiems bankams JAV doleriais, eurais ir kitomis pagrindinėmis pasaulio valiutomis. Jas skelbia Britų Bankų Asociacija (BBA).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)