Kas pakeis pareigas paliekantį prezidentą kol kas nėra skelbiama, tai turėtų paaiškėti per asociacijos eilinį metinį susirinkimą, vyksiantį balandžio 18 d.

„Jau 11 metų vadovauju vienai iš atsinaujinančių išteklių asociacijai „Litbioma“ ir manau, kad man reikėtų užleisti šį postą kitam žmogui. Pagrindinė priežastis, mano asmeniniu vertinimu, yra ta, kad biomasės energetika Lietuvoje sėkmingai baigė pradinį plėtros etapą“, - DELFI sakė R. Lapinskas.

Jis priminė, jog pernai beveik trečdalis visos centralizuotos šilumos buvo pagaminta iš biokuro, šis vietinis išteklis naudojamas ir kogeracinei gamybai, kartu gaminant tiek šilumą, tiek elektrą.

„Kai reikėjo sukurti prielaidas biomasės energetikos verslui, kai reikėjo perimti iš užsienio ir Lietuvos sąlygomis pritaikyti pažangias technologijas, kai reikėjo įrodyti šio verslo naudą įrodyti Lietuvos energetinei sistemai – šis etapas iš principo pasibaigė, - vardijo R. Lapinksas. - Pas mus asociacijoje yra daug iniciatyvių, veiklių žmonių, kurie žymiai sėkmingiau galėtų įgyvendinti tolesnio vystymosi uždavinius ir, aš manau, kad „Libioma“ ir toliau sėkmingai bus plėtojama. Noriu užleisti vietą.“

Paklaustas apie ateities planus, R. Lapinskas sakė, jog vadovaudamas asociacijai daug ko išmoko ir įgytą patirtį nori pritaikyti, todėl galutinai iš atsinaujinančių išteklių sektoriaus veiklos nesitrauks. Tačiau aktyvios veiklos versle jis taip pat neplanuoja.

„Manau, kad aktyvus verslas užimant operatyvines pareigybes bendrovėse, tarkime, direktoriaus, man yra praeitis, aš manau, kad versle tam tikrų rezultatų pasiekiau ir kurdamas bendroves, ir jas vystydamas, ir darydamas pirkimus, susijungimus, pardavimus ir taip toliau. Šiai dienai save matau kaip investuotoją, daugiau pasyvų“, - svarstė jis.

R. Lapinskas dėstė, jog toliau dirbs su įsteigtu Žaliosios politikos institutu, kuris kaups Lietuvoje pritaikomus gerosios praktikos pavyzdžius bei juos siūlys verslui ir žmonėms. Be to, R. Lapinskas yra vienas “Lietuvos žaliųjų partijos” steigėjų ir šios partijos tarybos pirmininkas – šioje srityje jis taip pat planuoja tęsti veiklą.

DELFI primena, jog dalies verslo R. Lapinskas atsisakė 2010 m. Tuomet keitėsi įmonių grupės „Rubicon group“, pakeitusios pavadinimą į „Icor“ akcininkai: Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas pardavė visas valdytas akcijas likusiems keturiems akcininkams ir įsigijo 100 proc. „Siemens“ arenos, bilietų platinimo bendrovės „Tiketa“ bei įmonės „Panevėžio arena“, užsiimančios „Cido“ arenos valdymu, akcijų.

„Rubicon group“ - įmonių grupė, vienijanti keliasdešimt bendrovių, jų veiklos sferos: pramonės ir inžinieriniai sprendimai, pastatų priežiūros ir komunalinių paslaugų verslas, energetika, pramogos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)