„Kainos sumažėjo, nes metų pradžioje pasiekėme abipusiai naudingą susitarimą su „Statoil" dėl paskirtojo tiekimo sutarties sąlygų pakeitimų, taip pat įtakos mažėjimui turėjo situacija tarptautinėje gamtinių dujų rinkoje, kai energijos išteklių kainos buvo sumažėjusios iki rekordinių žemumų", - teigė LITGAS l.e.p. generalinis direktorius Vytautas Čekanavičius.

Atpigusios dujos, taip pat dėl paskirtojo tiekimo sutarties pakeitimų trečdaliu sumažintos šiųmetinės SGD terminalo išlaikymo sąnaudos padėjo mažinti ir galutines dujų kainas vartotojams, nepaisant dėl mažėjančio vartojimo brangstančios infrastruktūros.

Rinkoje kritus SGD kainoms, reikšmingai išaugo srautai per SGD terminalą. Pernai pirmąjį pusmetį per terminalą buvo importuota 18 proc. visų Lietuvos rinkos dujų, tai šįmet jos sudarė 73 proc. Numatoma, kad šiemet Lietuvos rinkoje SGD dalis sudarys apie 60 proc.

LITGAS yra gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė, priklausanti valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija". LITGAS vykdo įstatymuose numatytą paskirtojo tiekėjo misiją, tiekdama per SGD terminalą jo minimaliai nepertraukiamai veiklai būtiną gamtinių dujų kiekį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)