"Tikiu, kad ji turi būti. Bet tai priklauso nuo to, kaip po Seimo rinkimų susidėlios nauja valdančioji koalicija. Vis dėlto esu įsitikinusi, kad privalo būti darbų tęstinumas. Kaip vienodai politinės jėgos matė stojimą į NATO ir ES, taip šiandien svarbus vienodas naujos AE projekto matymas", -interviu žurnalui "Veidas" sakė I.Degutienė.

Pasak jos, informacijos apie VAE visuomenei trūko.

"Viešųjų ryšių ar darbo su visuomene požiūriu informacijos apie VAE stygius - tikrai didelė spraga, tai apskritai šios Vyriausybės didžiausias trūkumas. Andriaus Kubiliaus Vyriausybės darbai geri, bet jų pateikimas prastas", - sakė Seimo vadovė.

I.Degutienė teigė abejojanti referendumo dėl VAE sėkme.

"Visuomenė savo poziciją išsakė: už referendumą reikėjo surinkti 300 tūkst. parašų, o pasirašė tik 46 tūkst. Tačiau, nepaisant to, Seime bus neeilinė sesija, gali būti nubalsuota, kad referendumas vyktų kartu su Seimo rinkimais. Manau, žmonės dalyvaus Seimo rinkimuose, bet kažin ar pildytų ir referendumo lapą", - sakė ji.

Seimo vadovės teigimu, jai apmaudu, kad didelis sujudimas kilo tada, kai jau prasidėjo konkretūs, o ne teoriniai darbai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)