"Aš šiek tiek apgailestauju, kad tos diskusijos per vėlai prasidėjo. Ne kartą buvo raginta ir Energetikos ministerija, kad kuo greičiau į Seimą atneštų būtent atominės energetikos įstatymus, kad turėtume ilgesnį laiką diskusijoms, kad nekiltų didelių abejonių, kad nebūtų kaltinimų, kad kažkas kažką neskaidriai ar neaiškiai daro. Iš tiesų, šiandien svarbiausias dalykas yra pasverti mūsų perspektyvas", - interviu Žinių radijui sakė Seimo vadovė.

I.Degutienė pripažino, kad jai kelia susirūpinimą būsimas balsavimas dėl naujos branduolinės jėgainės projekto įstatymų, nors Seimas antradienį beveik vieningai priėmė įstatymą, leidžiantį Klaipėdoje pradėti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybą. Už SGD terminalo statybą balsavo 108 Seimo nariai, prieš vienas - "tvarkietis" Julius Veselka, o susilaikė 9 parlamentarai..

"Man šiek tiek kelia susirūpinimą. Turėčiau tikėtis po antradienio, kad toks sutarimas bus ir priimant įstatymą dėl naujos atominės elektrinės - Koncesijos sutarties įstatymą. Nenorėčiau užbėgti už akių ir nuo platesnių komentarų kol kas susilaikysiu. Tačiau nesu tokia didelė optimistė, kad bus toks vieningumas, koks buvo antradienį", - sakė Seimo pirmininkė, atsakydama į klausimą, ar ji tikisi tokio pat vieningumo balsuojant dėl naujos AE įstatymų paketo, kaip ir trečiadienį balsuojant dėl Suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymo.

Vyriausybė Seimui yra pateikusi kelių įstatymų pataisų projektus bei kitus dokumentus dėl naujos atominės elektrinės statybų Visagine. Jei Seimas juos priims iki birželio pabaigos, vėliausiai birželio 28-ąją planuojama pasirašyti koncesijos sutartį su Japonijos korporacija " Hitachi" dėl šio didžiausio per šalies istoriją - maždaug 16-18 mlrd. litų vertės - energetikos projekto.

Galutiniai investiciniai sprendimai turėtų būti priimti per kelerius artimiausius metus - iki 2015 metų pabaigos. Vyriausybė tikisi, kad elektrinė bus pastatyta iki 2020-2022 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)