Iš anksto buvo numatyta, jog „Golar Seal“ pro uosto vartus bus įvestas 8 val. Tačiau vėliau patikslinta, kad jo įplaukimo laikas – 9.45 val.

Priežastis – tarp 7.30 ir 8.10 val. į Klaipėdos uostą turėjo įplaukti net penki laivai. Tačiau jų planai buvo pakoreguoti. Uosto atstovų teigimu, dujovežiui reikėjo „pravalyti“ kelią, nes tokie saugumo reikalavimai.

Todėl pirmiausia į Klaipėdos uostą įplaukė „Golar Seal“, o po jo – ir kiti laivai.

Klaipėdos uosto locmanų kateris dujovežį pasitiko dar jūroje ir lydėjo iki uosto vartų. Nuo jų „Golar Seal“ pradėjo lydėti ir Uosto policijos laivas „Audra“.

Dujovežį iki SGD terminalo lydėjo keturi vilkikai. Du iš jų laivą pasitiko prie priėmimo punkto, kiti du – prie uosto vartų.

Nors uosto vartus ir akvatoriją gaubė tirštas rūkas, anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėjos ryšiams su visuomene Dovilės Ringis, šis gamtos reiškinys problemų nesukėlė, nes locmanų laivuose įrengta moderni navigacijos įranga.
„Dujovežio įvedimas buvo sklandus“, - konstatavo pašnekovė.

Numatoma, kad dujovežis prie SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ bus prišvartuotas apie 14 val.

281 m ilgio ir 44 m pločio „Golar Seal“ atplukdė 147 tūkst. kubinius metrus suskystintų gamtinių dujų.

Jos bus perpumpuotos į laivą-saugyklą „Independence“, o iš jo gamtinių dujų pavidalu pateks į dujų tiekimo sistemą. Perpumpavimas turėtų trukti dvi paras.

„Golar Seal“ į Klaipėdos uostą atplaukė antrą kartą. Pirmą kartą šis dujovežis saugyklai „Independence“ pernai spalį atplukdė bandomąjį krovinį – 100 tūkst. kubinių metrų suskystintų gamtinių dujų Šį kartą krovinys jau buvo komercinis.

Tai jau antras komercinis suskystintų gamtinių dujų krovinys, pasiekęs SGD terminalą.

Pirmąjį pernai gruodžio pabaigoje atplukdė dujovežis „Arctic Aurora“. Krovinio kiekis buvo 141 tūkst. kubinių metrų suskystintų gamtinių dujų.

Laivas-saugykla „Independence“ gali priimti 170 tūkst. kubinių metrų suskystintų gamtinių dujų.

Numatoma, jog dujovežiai į SGD terminalą atplauks kas du mėnesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1188)