SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ atstovė spaudai Indrė Milinienė BNS informavo, kad su Maršalo salų vėliava plaukiantis dujovežis „Golar Seal“ į Klaipėdos uostą turėtų įplaukti šeštadienį, tačiau laivo atvykimą gali pakoreguoti oro sąlygos.

Pasak jos, laivas atgabens 140 tūkst. kubų suskystintų gamtinių dujų (apie 84 mln. kubų gamtinių dujų). Dujovežis „Golar Seal“ pernai spalio pabaigoje į SGD terminalą atplukdė bandomąjį dujų krovinį - apie 107 tūkst. kubų suskystintų „Statoil“ dujų.

Gruodžio pabaigoje į Klaipėdos uostą atplaukė pirmasis komercinis SGD krovinys. Tuomet dujovežis „Arctic Aurora“ su Maltos vėliava atgabeno apie 141 tūkst. kubų „Statoil“ dujų.

Iš viso per metus į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 6-7 dujovežiai, kurie atgabens 540 mln. kubų dujų. Jei dujų poreikis bus didesnis, Lietuva pirks jų iš kitų tiekėjų, su kuriais yra pasirašyta 12 neįpareigojančių sutarčių.

SGD terminalas oficialiai pradėjo veikti gruodžio 3-ąją, o realiai dujas tiekti pradėjo nuo sausio. Pirmaisiais metais terminalo pajėgumas sieks iki 1 mlrd. kubų, vėliau - apie 4 mlrd. kubų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)