Tokią informaciją trečiadienį pateikia naujienų portalas RBK, remdamasis „Gazprom neft" vadovo Aleksandro Diukovo laišku vicepremjerui Aleksandrui Chloponinui, kuruojančiam naudojimąsi gelmių ištekliais.

Kreipimasis datuojamas balandžio 21 d., nurodo portalas. Laiške teigiama, kad užsienyje įprasta darbo su investuotojais forma vykdant naftos telkinių žvalgybą ir eksploataciją numato du galimus veiksmų mechanizmus: rizikinga operatorės sutartis arba susitarimas dėl bendrojo telkinio naudojimo.

Abu variantai bendrovėms suteikia galimybių pritraukti lėšų ir technologijų žvalgant naujus telkinius Rusijoje sankcijų sąlygomis.

A. Diukovas patikslino, kad norint realizuoti tokius siūlymus bus būtina imtis Mokesčių ir Civilinio kodekso pataisų.

Iš dalies, būtina įvesti teisę išskaičiuoti PVM pagal šią schemą veikiančių užsienio investuotojams, taip pat pakeisti pajamų mokesčio skaičiavimą įmonėms, turinčioms darbų vykdymo licenciją, tačiau savo pajamas besidalinančioms su operatore ir investuotojais.

Remiantis siūlomu įgyvendinti mechanizmu, licencija ir darbų vykdymo teisė lieka Rusijos įmonei, o investuotojai ir techniniai jos partneriai gauna dalį pajamų pardavus naftą iš partnerės talkinio mainais į finansinę paramą ir technologijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)