„Vadovybė pateikė pasiūlymą, kad pasiūlymus pateiktų patys pageidaujantys išeiti iš darbo žmonės: tam, kad pasiliktų darbuose tie, kurie dar yra darbingo amžiaus. Mūsų įmonės amžiaus vidurkis yra apie 45 metus, ir įmonė dirba apie 35 metus. Todėl mūsų įmonėje dirba ir vyresnio amžiaus žmonių. Galbūt ta situacija būtų švelnesnė dėl likusių darbuotojų – tų, kurie nenori prarasti darbo ir jį galėtų dirbti toliau“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį sakė V. Vilimienė.
 
Anot jos, bendrovėje „Orlen Lietuva“ ir dukterinėse įmonėse dirba per 2 tūkst. žmonių. Tad planuojamųjų atleisti darbuotojų dalis sudarytų apie 2 proc. visų įmonės darbuotojų.
 
Apžvalgininko Jaceko Komaro teigimu, naftos perdirbėjų maržoms stipriai krentant visame pasaulyje, „PKN Orlen“ įmonė stengiasi persitvarkyti, nors jai ir sunkiai sekasi.
 
„Lenkijoje „Orlenas“ nėra tik naftos perdirbimo ar degalų gamybos įmonė, bet ir naftos chemijos įmonė – tą situaciją galima stabilizuoti. Čekijoje yra ir naftos perdirbimo įmonė, ir labai didelis degalinių tinklas. Lietuvoje yra tik naftos perdirbimo įmonė. Čia yra ta jautriausia viso koncerno vieta.  Tai, kas darosi gamykloje Mažeikiuose, gali skaudžiai atsiliepti visam „Orlenui“, - laidoje sakė J. Komaras.

 
Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą žiūrėkite ČIA.