„2012 m. įjungsime antrą „Nord Stream“ šaką. Su užsienio partneriais jau pradėjome derybas dėl tolesnės plėtros. Artimiausiais mėnesiais pradėsime kurti trečios ir ketvirtos šakos TEO. Tai suteiks galimybę padidinti bendrą eksportą „Nord Stream“ iki 110 mlrd. kubinių metrų dujų per metus“, – sakė A. Milleris Susitarimo dėl bendradarbiavimo su Sankt Peterburgo administracija pasirašymo ceremonijoje.

Iš pradžių dujotiekio „Nord Stream“ (kuris per Baltijos šalis sujungs Rusiją su Vokietija), tiesimo projekte buvo numatytos dvi šakos, kurių bendras galingumas – 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Pirma dujotiekio šaka ėmė veikti 2011 m., antrą planuojama užbaigti ateinančiais metais. Visu pajėgumu dujotiekis pradės veikti ne anksčiau, negu 2014 m.

Per dujotiekį „Nord Stream“ Rusija galės tiekti dujas Europos vartotojams be tarpininkų. Projektą įgyvendina „Gazprom“ kartu su Vokietijos įmonėmis „E.On“ ir BASF bei Olandijos kompanija „Gasunie“ ir Prancūzijos įmone „GDF Suez“. Dviejų dujotiekio šakų statyba kainuos 8,8 mlrd. eurų (30,3 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją