Tokią informaciją Europos dujų konferencijos metu pateikė „Gazprom“ direktorių valdybos pirmininkas Viktoras Zubkovas. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Rusijos nacionalinio energetinio saugumo fondo (FNEB) duomenimis, dujų tranzitas iš Rusijos per Ukrainos teritoriją 2014 metais smuko maždaug trečdaliu – dėl šios priežasties Kijevas prarado apie 1 mlrd. JAV dolerių. Fondo duomenimis, pernai tranzito apimtys sudarė 58,8 mlrd. kub. metrų. Lyginant su ankstesnių metų rodikliais, jos smuko 25 mlrd. kub. metrų dujų. Ukrainai tenkanti dujų dalis iš viso į Europą transportuojamų rusiškų dujų kiekio smuko nuo 52 iki 40 procentų.

„Ukrtransgaz“ vertinimais, 2014 metais rusiškų dujų tranzito apimtys sumenko 28 proc. ir pasiekė 62,2 mlrd. kub. metrų. Iš viso į Europos valstybes perpumpuota 59,4 mlrd. kub. metrų dujų.

Kiek anksčiau „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris pareiškė, kad projektas „Turkijos Srautas“ yra vienintelis maršrutas, kuriuo į Europą galima tiekti 63 mlrd. kub. metrų rusiškų dujų, šiuo metu perpumpuojamų per Ukrainos teritoriją. „Kitų variantų nėra, – pabrėžė A. Mileris. – Mūsų partneriai iš Europos buvo apie tai informuoti, todėl dabar jiems tenkanti užduotis – sukurti būtiną dujų transportavimo infrastruktūros dalį nuo Turkijos iki Graikijos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)