Manoma, kad galutinai sandoris bus įvykdytas per kelias ateinančias savaites. EWE valdoma VNG dalis padidės iki 74,2 proc.

Iki šiol nė viena bendrovė dar nėra pateikusi informacijos apie perkamų akcijų kainą. Tiesa, anksčiau buvo skelbiama, kad paketo kaina gali siekti apie 200 mln. eurų. Tokie skaičiavimai buvo atlikti remiantis EWE ir "Wintershall" ankstesniu susitarimu, pagal kurį 15,79 proc. VNG akcijų kainavo 320 mln. eurų.

EWE stebėtojų taryba naująjį sandorį patvirtino balandžio 15 d., dabar jį dar turi patvirtinti "Gazprom" direktorių taryba. Be to, būtina gauti ir VNG akcininkų sutikimą; EWE čia turi vis daugiau balsų ir sprendžiamosios galios.

Kiek anksčiau vienas iš Rusijos dujų koncerno šaltinių žurnalistams yra teigęs, kad VNG pardavimas sutampa su naująja "Gazprom" strategija Europoje. 2014 metų gruodį "Gazprom" vadovas Aleksejus Mileris pareiškė: "Mūsų strategija dėl Europos rinkos keičiama iš pagrindų. Sprendimas stabdyti "Pietų srauto" projektą tampa dabartinio mūsų veiklos rinkoje modelio pabaiga - jo metu daugiausiai dėmesio buvo skiriama dujų tiekimui galutiniam vartotojui".

VNG - Vokietijos dujų paskirstymo bendrovė, kurą parduodanti ne tik šalies teritorijoje bet ir tiekianti į Austriją, Italiją, Čekiją, Slovakiją ir Lenkiją. Taip pat VNG realizuoja dujų gavybos Norvegijoje projektus, jai priklauso ir nemažai požeminių saugyklų.

"Gazprom" 5 proc. VNG akcijų paketą įsigijo dar 1991 metais. Jau 2009-aisiais Rusijos įmonė padidino valdomą vertybinių popierių dalį iki 10,5 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją