Sparčiai augančios įmonės nustatytos taikant šiuos kriterijus: ar trejus metus iš eilės vidutinis metinis darbuotojų skaičiaus augimas viršijo 10 proc. ir ar augimo pradžioje įmonėje dirbo bent 10 žmonių. Sparčiai augančios įmonės atlieka svarbų vaidmenį ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo procesuose.

Suskirsčius įmones pagal veiklos rūšį nustatyta, kad sparčiai augančios įmonės ES 2014 m. dominavo paslaugų sektoriuje. Didžiausias jų skaičius nustatytas informacijos ir komunikacijos sektoriuje (15,0 proc. veikiančių įmonių), administravimo ir aptarnavimo paslaugų sektoriuje (12,7 proc.), transporto ir sandėliavimo sektoriuje bei profesionalios, mokslinės ir techninės veiklos sektoriuje (po 11,0 proc.).

Lietuvoje 2014 m. sparčiai augančių verslo sektoriaus įmonių skaičius pasiekė 1793, jos sudarė 11,0 proc. visų šalyje veikiančių įmonių su ne mažiau nei 10 darbuotojų. Sparčiai augančiose įmonėse Lietuvoje užpernai dirbo 112 798 žmonių, 15,7 proc. visų darbuotojų, dirbančių veikiančiose įmonėse su ne mažiau nei 10 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją