Antradienį vyriausiasis bendrovės finansininkas Simonas Henry konferencinio skambučio metu pasidalijo nuomone, kad naftos poreikis labiausiai išaugs per 5-15 metų nuo dabar.

Jeigu atsinaujinanti energija ir kitos alternatyvios technologijos, tokios kaip elektromobiliai, vystysis dabartiniu tempu, benzino paklausa bus didžiausia 2030 m., prognozuoja Pasaulio energetikos taryba. Na, o Michaelas Liebreichas, energetikos sektoriaus duomenų analizės bendrovės „Bloomberg New Energy Finance“ įkūrėjas, prognozuoja, kad paklausa labiausiai išaugs 2025 m., o 2030 m. sumažės.

„Pirmą kartą naftos gavybos įmonės turi rimtai susimąstyti apie ateitį“, teigia Alastairas Syme'as, Londono „Citigroup“ naftos rinkos analitikas. Naftos tiekėjai, dar prieš porą metų manę, kad „kiekviena molekulė, kurią išgauname, turės paklausą rinkoje“, suprato, kad išliks tik tiekdamos patį konkurencingiausią produktą.

Exxon Mobil“ korporacija, didžiausia naftos bendrovė, kurios akcijomis prekiaujama viešai, savo metinėje prognozėje paminėjo, kad „pasaulinė naftos paklausa 2014-2040 m. išaugs maždaug 20 proc.“

Saudo Arabija, didžiausia naftos gamintoja, kurios išteklių užtektų 70 metų, teigia, kad naftos paklausa didės, nes augs jos produktų vartojimas besiformuojančiose rinkose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)