Jis bus antrąkart pripildytas suskystintųjų gamtinių dujų, kurios bus skirtos Skandinavijos šalių SGD paskirstymo stotims aprūpinti.

Dujovežis „Coral Energy“ Klaipėdos SGD terminale pirmąkart lankėsi sausio 2 d.

Tai buvo pirmoji tokio pobūdžio – iš laivo saugyklos į mažos apimties SGD dujovežį – atlikta SGD perkrovos operacija.

2013 m. eksploatuoti pradėtas beveik 155 m ilgio ir 15,6 tūkst. kub. m talpos „Coral Energy“ yra pirmasis mažos apimties SGD dujovežis, pildytas Klaipėdoje šių metų sausį.

Eksportui skirtas suskystintųjų gamtinių dujų krovinys sudarė 15 tūkst. kub. m.

„Coral Energy“, antrąkart pripildytas suskystintųjų gamtinių dujų, Klaipėdos uoste išplauks į Skandinavijos šalis papildyti mažos apimties SGD paskirstymo stočių, iš kurių dujos dažniausiai transportuojamos autodujovežiais žemyne arba SGD užpildomi šiuo kuru varomi laivai.

„Matome, jog po pirmojo sėkmingo „Coral Energy“ užpildymo SGD eksporto veikla įsibėgėja, klientai atranda terminalo privalumus, įvertina SGD transportavimo efektyvumą dėl patogios jo geografinės padėties bei mūsų terminalo lankstumo ir galimybės vykdyti tiek dujinimo, tiek ir SGD perkrovos veiklą. Tai itin svarbu siekiant maksimaliai išnaudoti SGD terminalą ir mažinti jo veiklos kaštus per saugumo dedamąją, kuri yra galutinės dujų kainos dalis“, – „Klaipėdos naftos“ pranešime spaudai cituojamas SGD terminalo departamento direktorius Tadas Matulionis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)